Skip to main content

Posts

Recent posts

AYAT 1000 DINAR

Wa man yattaqillaaha yaj'al lahuu makhroja, Wa yarzuqhu min hait su laa yahtasib, Wa man yatawakkal'alallaahi fahuwa hasbuh, Innallaa ha baalighu amrihii, Qad ja'alallaahu likulli syai in qadro" (QS.ATH-THALAQ: 2-3)


PILIH LEBIH 50,000 PRODUK TERUS DARI KILANG DENGAN HARGA TERMURAH

TAWARAN TERBAIK DI apacito.com & apacito.asia

Tahukah anda terdapat lebih 50,000 barangan direct kilang berkualiti tinggi dengan harga termurah disini.Berbagai tawaran menarik juga disediakan.

TERUS KE STORE SEKARANG JUGA:





APAKAH IBADAH KITA DITERIMA?

السلام عليكم ورحمة الله تعالى وبركاته

KONSEP IBADAH & UJIAN

Konsep ibadah,
sudah terpesong daripada makna asalnya
Tujuan ibadah,
terutama sembahyang,
hendak menebalkan rasa kehambaan
Ibadah dibangunkan,
supaya subur rasa rendah diri seperti,
takut, malu, rasa bertuhan, rasa lemah, harap, rasa diawasi, rasa dikuasai, rasa hina, rasa dilihat, rasa didengar

Apa yang telah disebutkan tadi,
sebahagian sifat-sifat kehambaan
Kalau dari perbuatan ibadah tidak lahir rasa kehambaan,
bilakah lagi seorang hamba hendak merasa perasaan hamba di dalam jiwa?
Di masa berniaga, di masa bertani, di masa pejabat, di masa berjalan,
sudah tentu tidak mungkin dapat menajamkan rasa kehambaan!

Jika ibadah tidak menyuburkan rasa kehambaan,
ibadah tidak akan memberi kesan
Ibadah yang tidak berkesan,
tidak akan melahirkan akhlak yang mulia, sekalipun banyak ibadahnya
Ibadah yang tidak berkesan, tidak akan merubah perangai buruk kepada baik

Mengapa ibadah tidak berkesan?
Ada beberapa sebab, di antaranya,

Iba…

CARA KEMPISKAN PERUT BUNCIT & BOYOT DENGAN PANTAS

Ketahui rahsia cara kempiskan perut. Jangan ingat orang yang badan berisi je ada masalah perut buncit. Yang kurus pun ada yang perutnya buncit atau menggeleber, lebih-lebih lagi wanita yang pernah mengandung dan melahirkan. Perut kempis sememangnya idaman setiap orang. Jom kami kongsikan cara kempiskan perut dalam masa 14 hari.


Sumber gambar : Mohamed Hassan
1. Air jamu periuk homemade. Air detox ini membantu badan kita menyingkirkan toksin & lemak dibadan, termasuk di bahagian perut. Saya sendiri mengamalkan air detox ini. Badan terasa ringan, pembuangan menjadi lawas, berat badan berkurangan, perut pun kempis. Buat sendiri di rumah, tak perlu keluarkan duit beli produk yang mahal harganya. Proses membuat sangat mudah, bahan-bahan juga murah. Semuanya memang dah ada kat dalam dapur. Bahan-bahan:
1 batang serai.3 keping asam gelugur.1 biji lemon.1 inci halia.2 ketul gula batu atau 2 sudu madu asli. Bersihkan semua bahan. Masukkan bahan-bahan tadi ke dalam periuk besar. Masukkan ai…

Intelligent Induction Automatic Motion Sensor Trash Bin (WHITE)

Main Features:
- Easy to clean
- High-quality ABS material, durable
- Fashionable and elegant design, easy to be popular
- Health and environmental protection, non-toxic, no smell
- Large capacity, put more trash
- Fully automatic switch, infrared sensing technology, sensitive, fast, easy to use, no contact
- Built-in 2000mAh battery charging by USB cable (USB cable included)
- Suitable for hotels, families, conference rooms, registration, admission, exhibition room, gift shop, domestic service, office, shop and so on 4.703 Package weight: 4.766 kg
Product Size(L x W x H): 31.00 x 24.00 x 40.20 cm / 12.2 x 9.45 x 15.83 inches
Package Size(L x W x H): 33.00 x 28.00 x 43.00 cm / 12.99 x 11.02 x 16.93 inches Package Contents: 1 x Trash Can, 1 x EU Charger, 1 x Box of Garbage Bags

more info?
NAK BELI CLICK:
https://www.apacito.com/Intelligent-Induction-Automatic-Motion-Sensor-Trash-Bin-WHITE--500307028?search=Intelligent%20Induction%20Automatic%20Motion%20Sensor%20Trash%20Bin

KENAPA TRADER MEMILIH BROKER INI?

Pilih satu Broker Teguh, Saksama dan Prihatin.
Pastinya ada sebab mengapa lebih 2.5 Juta Pelanggan memilih XM untuk Dagangan Forex, Indeks Saham, Komoditi, Saham, Logam dan Tenaga.
Broker Berlesen dan Dikawalselia XM Group dilesenkan oleh FCA di United Kingdom (Trading Point of Financial Instruments UK Limited), ASIC di Australia (Trading Point of Financial Instruments Pty Limited), IFSC di Belize (XM Global Limited) dan CySEC di Cyprus (Trading Point of Financial Instruments Ltd), mematuhi piawaian peraturan yang ditetapkan. Fokus Pada Pelanggan Jumlah tidak penting. Di XM, pelanggan didahulukan tanpa mengira nilai aset keseluruhan, jenis akaun atau jumlah pelaburan. Setiap pelanggan menerima perkhidmatan berkualiti yang serupa, pelaksanaan yang sama dan khidmat sokongan yang serupa. XM diasaskan dengan nilai-nilai ini dan akan kekal tanpa perubahan. Telus dan Adil Di XM, apa yang anda lihat adalah apa yang anda dapat tanpa sebarang terma tersembunyi sama ada harga, pelaksanaan mahup…

Buasir selepas bersalin, mengapa ini terjadi?

kita biasa mendengar wanita mengadu mengalami masalah buasir selepas bersalin. Biasanya buasir yang bermula semasa kehamilan akan hilang sendiri selepas ibu melahirkan anak. Tapi malangnya, hampir 25% wanita akan mengalami masalah buasir walaupun sudah 6 bulan bersalin. Keadaan ini mungkin bertambah baik selepas bersalin, namun ada yang masih akan mengalami tanda-tandanya sekali-sekala. Buasir selepas bersalin, mengapa ini terjadi? Wanita senang buasir (piles) atau urat simpul (vena verikos) selepas bersalin kerana beberapa sebab. Antaranya ialah: Rahim serta bayi yang membesar akan memberi tekanan ke atas urat di punggung dan vena cava inferior. Ini vena utama di sebelah kanan badan yang menyalurkan darah dari bahagian bawah badan. Tekanan ke atas vena ini boleh melambatkan pemulangan darah sehingga menyebabkan urat-urat di bawah rahim semakin besar.Peningkatan hormon progesteron semasa hamil juga akan mengendurkan otot-otot dan dinding urat. Akibatnya ialah urat senang bengkak serta …

DERITA RESDUNG BERAKHIR DENGAN HERBA INI

Sinusitis ataupun resdung merupakan sejenis penyakit di mana terjadinya radangan pada rongga sinus yang disebabkan oleh jangkitan kuman. Sinusitis merupakan keradangan pada selaput sinus. Apabila berlakunya Sinusitis, mukus seperti hingus tidak dapat mengalir keluar dengan baik dari sinus. Oleh yang demikian ia akan dipenuhi oleh rembesan. Tanda-tanda resdung pada peringkat awal kebiasaannya mudah untuk diketahui.



Biasanya, penyapu-penyapu kecil dalam sinus yang dipanggil silia akan menolak mukus keluar dari sinus ke dalam hidung. Apabila kerosakan berlaku pada fungsi silia atau bila bukaan yang terletak di antara sinus dengan laluan hidung tersumbat, anda akan mendapat penyakit sinusitis ataupun resdung. Kebiasaanya sinusitis disebabkan oleh jangkitan bakteria akan berakhir dalam beberapa hari sahaja. Kadang-kadang ia bermula dengan jangkitan virus yang mencetuskan selesema dan menyebabkan berlakunya kesesakan dalam sinus yang akhirnya membawa kepada jangkitan sinus oleh kuman bakteri…